fbpx

Wat kost een glascoating?

glascoating

Wat kost een glascoating?

Een vraag waar meerdere antwoorden op mogelijk zijn en dit antwoord kan af hangen van meerdere factoren. Er bestaan tegenwoordig namelijk een hoop mogelijkheden in de wereld van glascoatings.

In dit artikel lichten wij een aantal van deze factoren uit die voor een verschil in prijsniveau kunnen zorgen.

De factoren behandeld in dit artikel

  • Hoe lang verwacht u de auto nog in bezit te hebben?
  • Verwachting van de levensduur van de glascoating?
  • Hoeveel km rijdt u op jaarbasis? 

Hoe lang verwacht u de auto nog in bezit te hebben?

5 jaar, 10 jaar, 3 jaar, 1 jaar of zelfs minder dan 1 jaar?

Een belangrijke vraag m.b.t. de keuze van de coating voor uw auto.

Heeft u de auto al enige tijd in bezit en verwacht u deze niet langer dan 2 jaar nog in bezit te hebben, dan is Q² Pure een prima keuze.

Heeft u de auto pas in bezit en verwacht u deze langere tijd in bezit te hebben, dan is de keuze voor een “certified detailer coating” wellicht logischer.

Bent u van plan uw auto binnenkort te verkopen?

Met een relatief eenvoudige behandeling kunnen wij uw auto er snel beter uit laten zien ter voorbereiding op de verkoop. Een auto die er goed uit ziet verkoopt over het algemeen beter voor een betere prijs. Een laagje Q² Cancoat geeft net dat stukje extra glans om dit mogelijk te maken.

Verwachting van de levensduur van de glascoating?

De ene coating is de andere niet

Zoals hierboven genoemd zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden in de wereld van glascoatings, zo ook op het gebied van levensduur. Waar de ene coating een levensduur heeft van 6-12 maanden zoals Q²Cancoat/ Q²One/ Q²Cancoat Pro, heeft de andere een levensduur van 60maanden of zelfs langer zoals Q²Mohs+, Q²Duraflex en Q²Durabead. 

Dit verschil in levensduur heeft te maken met verschillen in samenstelling van de coating en met de manier van aanbrengen. Er zijn coatings die in een enkele laag worden aangebracht, maar er zijn ook coatings die in 4 lagen worden aangebracht.

U kunt zich wellicht voorstellen dat we van een coating die in 4 lagen wordt aangebracht (Q²Durabead) meer kunnen verwachten dan een coating die in één laag wordt aangebracht (Q²Pure). 

U kunt zich wellicht ook voorstellen dat wij meer tijd nodig hebben om een 4-laags coating aan te brengen, dan een 1-laags coating.

Verschillende coatings, met verschillende eigenschappen, met verschillende prijzen.

Heeft u liever een coating waar u meerdere jaren plezier van heeft of komt u liever elk jaar terug?

Hoeveel km rijdt u op jaarbasis?

Het aantal kilometers die u op jaarbasis rijdt kunnen ook een verschil maken in de keuze van de coating. Hoe meer uw auto op de weg is, des te meer deze wordt blootgesteld aan de elementen.

Is het een auto waar u dagelijks in rijdt of komt de auto alleen met mooi weer op zondag buiten?

Komt de auto die u laat behandelen inderdaad alleen op zondag met mooi weer buiten, dan zult u van een enkel laag glascoating zoals Q²Pure al meerdere jaren plezier beleven.

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *