fbpx

Wat is detailing?

Met zeer veel precisie wordt er aan uw trotse bezit gewerkt om deze weer als nieuw, soms zelfs mooier als nieuw, aan u af te leveren. Denk hierbij aan het verwijderen van vlekken in bekleding, het reinigen van ongemerkt zeer vieze lederen interieurs én het polijsten van het lakwerk om de kleur weer tot leven te brengen.

Het zijn deze details die bijdragen aan het perfecte eindresultaat. In deze details gaat veel tijd zitten en juist om dat wij bereid zijn deze tijd erin te steken, komen wij tot onze hoge standaard.

Hieronder leggen wij de verschillende aspecten van “Detailing” verder uit.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

 


auto exterieur behandeling

Om een goed eindresultaat te behalen is de juiste voorbereiding cruciaal. Deze voorbereiding begint met een uitgebreid en vooral ook veilig wasproces. Wij gebruiken hiervoor een heel scala aan producten en gereedschappen, te noemen: meerdere emmers, microvezel washandschoenen, PH neutrale producten, microvezel droogdoeken en lucht.

Voor taken zoals het reinigen van de wielen gebruiken wij specifieke producten en gereedschappen zoals kwasten, borstels en aparte emmers. Dit i.v.m. de ijzerdeeltjes van de remmen welke je niet wilt tegenkomen op de washandschoen die voor het wassen van het lakwerk wordt gebruikt.

Tijdens het wasproces worden alle normaal te bereiken oppervlakken grondig schoon gemaakt, denk hierbij aan: Velgen, banden, wielkasten, al het lakwerk en deursponningen.

kleien

Wellicht merkt u zelf wel eens op, dat de lak van uw auto na een wasbeurt nog steeds ruw aan kan voelen. De oorzaak hiervan is fijne vervuiling welke aan de lak gehecht is, die met alleen het wassen van de auto niet verwijderd kunnen worden. Denk hierbij aan: teer, boomhars, vliegroest/spoorslag en insecten.

Ter voorbereiding op het lakcorrectie proces is het van cruciaal belang dat deze vervuiling verwijderd wordt. U moet er niet aan denken dat deze vervuiling aan het oppervlak van de ronddraaiende polijstmachine vast komt te zitten. Op die manier zou er meer schade aan de lak worden toegebracht en dit zal het resultaat absoluut niet ten goede komen.

Wij verwijderen deze vervuiling met zowel chemische, maar wel PH neutrale producten, als met mechanische producten. Een chemisch product zoals Gyeon Q2M Iron lost ijzerdeeltjes op en kleurt paars als het in aanraking komt met deze ijzerdeeltjes en Gyeon Q2M Tar lost teer en boomhars op.

Met een mechanisch product bedoelen wij een speciale “detailing klei” welke d.m.v. een glijmiddel en frictie (in de vorm van handbewegingen) over het lakwerk glijdt en zodoende deze deeltjes uit de poriën van de lak weghaalt.

auto exterieur behandeling

Een belangrijk aspect van “Detailing” is de zogeheten inspectie. Of het nu om het interieur of het exterieur gaat gaan wij zeer zorgvuldig te werk. Wij inspecteren het te bewerken gebied met specifieke lampen en schrijven onze bevindingen op een werkorder op. Vergelijkbaar met hoe een dokter zijn patiënt onderzoekt om tot een bepaalde conclusie of diagnose te komen. Elke auto is immers anders en heeft een aparte benadering nodig.

Bij een interieur behandeling zie je hiermee elk hoekje en gaatje tussen en onder stoelen om er ook hier voor te zorgen dat een optimaal resultaat behaald wordt. Ook worden op deze manier vlekken in de bekleding, op kunststofdelen of in de hemel opgemerkt en voorzien van de benodigde aandacht.

Bij lakcorrectiewerk aan het exterieur gaan wij op zoek naar de verschillende imperfecties in de lak zoals waskrassen (swirls), hologrammen, ingetrokken vogelpoep en de diepere krassen. Tevens meten wij, met een laagdiktemeter, de dikte van het lakwerk op en dit noteren wij op een vectortekening van de auto. Aan de hand van deze metingen kunnen wij bepalen of het gewenste resultaat te behalen is.

auto exterieur behandeling

Deze investering van tijd en materiaal bespaart ons na afloop een hoop ellende met opruimen

Voor aanvang van het lakcorrectiewerk plakken wij de delen af welke wij tijdens het proces niet willen raken. Denk hierbij de ruiten, rubbers, grill en de wielen.

auto polijsten

Lakcorrectie/polijsten is het aspect van detailing waar echt het verschil en het resultaat gemaakt worden. Een zeer precies werk waarbij geen cm2 van het lakwerk wordt overgeslagen. Afhankelijk van uw wensen en de staat van de auto vindt dit proces plaats in 1 of meerdere stappen.

Hiervoor gebruiken wij verschillende methodes, zowel machinaal, als handmatig. Met gereedschappen van 30mm t/m 180mm in diameter om zelfs de moeilijkst bereikbare plaatsen te kunnen behandelen. Voor het polijsten gebruiken wij uitsluitend professionele machines en geavanceerde verlichting om zeer diep in de lak te kunnen kijken. Afhankelijk van de staat van de lak spenderen wij 4 tot 12 manuren aan het lakcorrectieproces, hier gaat dan ook verreweg de meeste tijd in zitten.

Na de lakcorrectie zal het zonlicht vanaf de lak rechtstreeks op uw netvlies geprojecteerd worden.

Ervaar ons swirl- en hologram-vrij resultaat!

glascoating

Tijdens het lakcorrectieproces verspreiden spetters polijstpasta en stof zich over de auto waardoor deze, samen met vettigheid uit de pasta, na afronding van het proces achterblijven.

Alvorens de gekozen bescherming kan worden aangebracht dient deze vuiligheid opgeruimd te worden en dient het lakoppervlak ontvet te worden. Dit garandeert de juiste hechting van de beschermlaag. Tijdens dit proces worden ook de aangebrachte afplakmaterialen van de auto ontdaan.

glascoating

Transparantie vinden wij erg belangrijk, dit is dan ook DE reden dat wij hebben gekozen om “Certified Detailer” te worden voor het merk: Gyeon Quartz. Een zeer innoverend merk op het gebied van verzorgen en beschermen van uw kostbare bezit en tevens een merk met realistische claims op het gebied van duurzaamheid.

Steeds vaker worden auto’s door ons na de lakcorrectie voorzien van een duurzame Gyeon quartz coating op basis van SiO₂ (Siliciumdioxide). Hiermee zal de auto haar behandelde uitstraling langer behouden dan wanneer de auto van een traditionele “wax” wordt voorzien. Door de zelfreinigende eigenschappen van deze coating stoot deze water en vuil af, uw auto blijft hierdoor merkbaar langer schoon én zal het onderhoud vele malen makkelijker en sneller gaan. Tevens voegt de coating hardheid toe en biedt deze bescherming tegen UV straling, chemicaliën (2-12 pH), vogelpoep en zure regen.

Wij zijn gecertificeerd detailer voor het merk Gyeon Quartz.

Afhankelijk van de door u gekozen coating heeft u 6 tot 60 maanden plezier van de behandeling.

glascoating

Om de correcte uitharding van de Gyeon quartz coating te garanderen, maken wij gebruik van een infrarood droogstraallamp. Elk paneel wordt hiermee bij de juiste temperatuur en tijd zorgvuldig gedroogd alvorens uw auto onze studio zal verlaten.

auto exterieur behandeling

Tijdens alle behandelingen, interieur, exterieur of als losse behandeling, is het mogelijk om uw velgen van de juiste aandacht te voorzien. Na uitgebreide reiniging, polijsten wij het lakoppervlak van de velg, om deze hierna te voorzien van Gyeon Q2 Rim.

Deze hittebestendige Quartz coating:

  • zorgt ervoor ervoor dat gloeiend heet remstof niet aan het lakoppervlak hecht
  • beschermt het oppervlak van de velg in de winter tegen pekel zodat dit geen kans heeft om het lakwerk aan te tasten

Hierdoor is de velg bijzonder makkelijk schoon te maken!

Tip: laat uw zomervelgen in de winter behandelen en vice versa, zo bent u altijd voorzien van uw eigen vervoer!!
auto interieur reinigen

Het deel van de auto waar u zelf uw tijd door brengt

Een schoon en fris interieur geeft rust tijdens het rijden, zodat u zich volledig kan concentreren op de weg. Het interieur bestaat uit veel verschillende materialen, te noemen: stoffen bekleding, leder, glas, gelakte en ongelakte kunststoffen en zelfs metalen zijn tegenwoordig in een auto te vinden. Deze mix van materialen vraagt om een andere aanpak dan het exterieur.

auto interieur reinigen

Leder raakt vaak ongemerkt erg vies. Doordat de vervuiling zich geleidelijk ophoopt valt het vaak niet eens op, dit is op de afbeelding hierboven goed zichtbaar. Links voor reiniging en rechts na reiniging

Om ervoor te zorgen dat het leder lang mee gaat, is goed onderhoud van groot belang. Dit houdt het leder soepel en voorkomt uitdroging en scheurvorming.