fbpx

Wat is de 2 emmer methode?

Wat is de 2 emmer methode?

De 2 emmer methode is bedoeld om vuil en schoon water zo veel mogelijk gescheiden te houden. Veel waskrassen ontstaan door het verkeerd wassen van uw auto, de 2 emmer methode kan een hoop ellende voorkomen. 

Wash en Rinse

Om dit op de juiste manier te doen zijn onze emmers gelabeld met ‘Wash’ en ‘Rinse.

Wash

Deze emmer is gevuld met koud/lauw water en bevat uw favoriete shampoo, de shampoo zorgt voor lubricatie tijdens het wassen.

Rinse

Deze emmer is alleen gevuld met water en is bedoeld om uw microvezel handschoen in uit te spoelen.

Methode

Na dat u uw auto goed heeft afgespoeld om loszittend vuil/zand te verwijderen, pakt u uw microvezel handschoen en dunkt deze in de WASH emmer. Deze bevat nu voldoende water en shampoo om een stuk van de auto te kunnen wassen, bijvoorbeeld een kwart van het dak.

De washandschoen neemt het vuil op en om dit niet opnieuw over te auto heen te slepen, spoelt u de handschoen goed uit in de RINSE emmer. Het vuil blijft hiermee achter in de RINSE emmer en de handschoen is weer klaar om een nieuw stuk te doen. Hiervoor dunkt u de handschoen opnieuw in de WASH emmer waarmee deze weer voorzien is van lubricatie. Dit proces herhaald u tot de hele auto gewassen is.

U zult merken dat de RINSE emmer steeds viezer water bevat en dat het water in de WASH emmer mooi helder blijft. Mocht het water in de RINSE emmer te vies worden, kunt u er altijd voor kiezen om deze te legen en opnieuw met water te vullen.

Tip!

Werk altijd van boven naar beneden, de lagere delen van de auto worden altijd viezer dan de hoger gelegen delen. Het is aan te raden voor de laagste delen zoals de sideskirts een aparte washandschoen te gebruiken, deze delen zitten vaak onder het zand wat van de voorwielen af komt.

Bedankt voor het lezen,

Colin Konijn

info@gxd.nl

Volg ons op Facebook en Instagram!

https://facebook.com/gxd.nl

https://instagram.com/gxd.nl

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *