fbpx

Wat doet een glascoating?

glascoating

Wat doet een glascoating?

Op het gebied van auto bescherming zijn er eigenlijk maar 3 categorieën te noemen, wax, sealant en de glascoating. 

Wax is waarschijnlijk de bekendste van deze 3 bij het grote publiek en is afkomstig van de Carnauba Palm uit Zuid-Amerika, een Wax is deels een natuurlijk product. De sealant daarentegen is een synthetisch product en is eigenlijk de laboratorium variant van een wax. Deze beiden producten worden op een auto aangebracht om te beschermen tegen de elementen. Tijdens deze blootstelling aan de elementen lossen zowel de Wax als de Sealant van het oppervlak van de auto op en zijn als het ware een opofferbare laag.

De Glascoating is uiteindelijk ook een opofferbare laag, het enige verschil t.o.v. de Wax en de Sealant is dat de Glascoating een permanente hechting met het oppervlak heeft.

Door de permanente hechting beschermd een glascoating uw auto vele malen beter en langer dan een wax of sealant. De Glascoating is tevens vele malen harder en gladder dan Wax/Sealant.

Deze gladheid (“Slickness”) resulteert in minder hechting van water/vuil, hierdoor blijft de auto merkbaar langer schoon. Het wassen van de auto hoeft minder vaak te gebeuren én dit gaat vele malen makkelijker en sneller.

Meer informatie over de glascoating is te vinden op:
https://gxd.nl/glascoating

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *